Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου- Ο γύρος του Κόσμου με VESPA

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου- Ο γύρος του Κόσμου με VESPA

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στην Λέσχη μας ο Στέργιος  και η Αλεξάνδρα για να μας που τις ιστορίες τους απο τον γύρο του Κόσμου πάνω σε μια Vespa για 2,5 χρόνια και συνεχίζουν!!!!

Στις 20:30 θα είναι στην Λέσχη μας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Είμαστε ο Στέργιος και η Αλεξάνδρα και γυρνάμε τον κόσμο ταξιδεύοντας πάνω σε μια Vespa PX200. Η ιστορία μας ξεκίνησε το 2013 τελείως ξεχωριστά, αφού τότε ακόμη δε γνωριζόμασταν. Για διαφορετικούς λόγους και με άλλα σχέδια ο καθένας, φύγαμε απ΄ την Ελλάδα. Μοναδικό κοινό μας στοιχείο, η κοινωνικοοικονομική κρίση που από τότε έπληττε τη χώρα και που είχε επηρεάσει τις ζωές μας. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά τυχαία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και λίγο καιρό μετά, ξεκινήσαμε ένα “δοκιμαστικό” στη Νότια Αφρική και το Λεσότο. Η Vespa κατάφερε να σηκώσει τα καινούρια βάρη κι εμείς ανακαλύψαμε πως είμαστε “δυνατή” ομάδα! Από τότε (Δεκέμβριος, 2014) ταξιδεύουμε μαζί και σκοπός μας είναι να μη σταματήσουμε αν δε δούμε και την πιο απομακρυσμένη γωνιά της γης. 

www.worldvespa.net

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΛΟ:
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!


Τον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησα απ’ την Ελλάδα, πήγα στην Ιταλία κι από εκεί, με πλοίο έφτασα στο Μαρόκο.

Απ’ τον Νοέμβριο του 2013 ως τον Ιανουάριο του 2015 ταξίδεψα στην Αφρική περνώντας απ’ τις εξής χώρες: Μαρόκο, Δυτική Σαχάρα, Μαυριτανία, Σενεγάλη, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα, Τόγκο, Μπενίν, Νιγηρία, Καμερούν, Δημοκρατία του Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ζάμπια, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Νότια Αφρική και Λεσότο.

Μετά από ένα “δοκιμαστικό” με την Αλεξάνδρα στη Νότια Αφρική και το Λεσότο, συνεχίσαμε μαζί στη Νότια Αμερική.

Απ’ τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Μάρτιο του 2016 ταξιδέψαμε στη Νότια Αμερική. Οι χώρες που επισκεφτήκαμε μέχρι σήμερα είναι η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Παραγουάη, η Βολιβία, το Περού, η Χιλή και η Βραζιλία.

Η διαδρομή gif

Ο επόμενος στόχος είναι να συνεχίσουμε το ταξίδι στη Νότια Αμερική κι από εκεί να πάμε στην Κεντρική Αμερική και να περάσουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Τελευταίος προορισμός γι’ αυτή την ήπειρο θα είναι η Αλάσκα.

Η Ασία και η Ωκεανία ακολουθούν και μια μέρα ελπίζουμε να ξαναγυρίσουμε στην Αφρική, εκεί όπου άρχισαν όλα…