Οι μοτοσυκλετιστές στηρίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Οι μοτοσυκλετιστές στηρίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Μια όμορφη εκδήλωση από παιδιά ΑμεΑ του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά, την οποία στηρίζουν μοτοσυκλετιστές από όλη τη χώρα.

Πρόκειται για την πρώτη πανελλήνια έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που διοργανώνεται από παιδιά ΑμεΑ και όλα θα γίνουν αύριο Κυριακή 5 Μαϊου στον περιβάλλοντα χώρο του Ναυτικού Μουσείου Πειραιά (Ακτή Θεμιστοκλέους, Φρεαττύδα, ώρες 10.00-14.00). Τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ σε συνεργασία με την εταιρεία Motorcycle Events προσκαλούν τους φίλους κλασσικών, vintage και custom μοτοσυκλετών να συμμετέχουν παρουσιάζοντας στο κοινό τις όμορφες μοτοσυκλέτες τους και όλους όσους απλά θέλουν να κάνουν μια ωραία βόλτα δίπλα στη θάλασσα και με την παρουσία τους να στηρίξουν την προσπάθεια στον αγώνα ζωής που κάνουν τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και οι γονείς τους. Έτσι, όλοι μαζί θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για ισότιμη ένταξη στην κοινωνία, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια για μια καθημερινότητα χωρίς αποκλεισμούς.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαιδευσής και Κατάρτισης Πειραιά είναι ένα δημόσιο σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί φοιτούν έφηβοι 13-22 ετών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, απόφοιτοι ειδικού ή γενικού δημοτικού σχολείου. Η διάρκεια φοίτησης είναι 6 χρόνια και το Εργαστήριο παρέχει τις εξής εξειδικεύσεις: Υδραυλικής, Ξυλουργικής-Επιπλοποιίας, Αυτόνομης Διαβίωσης, Ανθοκομίας, Κεραμικής, Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής. Στεγάζεται από το σχολικό έτος 2006-07 σε νεόδμητο ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Ανδριτσαίνης 10 στα Καμίνια του Πειραιά. Τα εργαστήριά του είναι άρτια εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα και εκτός από τα εργαστηριακά μαθήματα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα προβλεπόμενα από το αναλυτικό πρόγραμμα της γενικής εκπαίδευσης.

Επίσης, το σχολείο διαθέτει Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό για παροχή υποστηρικτικού έργου. Το έργο αυτό παρέχεται σε ανεξάρτητο κτίριο με πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες: Ψυχολογικής Στήριξης, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Κοινωνικής Υπηρεσίας. Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά έχει στόχο την αλλαγή στάσης και την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στα ΑμεΑ με όραμα μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή κοινωνία.