Μονοήμερη 7/4/2019 Επτάλοφος Φωκίδος

Μονοήμερη 7/4/2019 Επτάλοφος Φωκίδος

Αγαπητά Μέλη,

Η Λέσχη μας έχει προγραμματίσει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στην Άνω Αγόριανη ή Επτάλοφος Φωκίδος όπως είναι η νέα της ονομασία η οποία αποτελεί ένα πραγματικό ¨διαμάντι του βουνού του Απόλλωνα¨ (το διαμάντι του Παρνασσού).

Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 850 – 940 μέτρων, πάνω σε 7 λόφους στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού, κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο με έλατα, πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και κερασιές.

Τον Οκτώβριο του 1943, κατεστράφη ολοσχερώς από τους Γερμανούς κατακτητές ως αντίποινα για τη δράση των Ελλήνων ανταρτών της περιοχής.

Στην Αγόριανη των ¨4 Εποχών¨, απολαυστικές είναι οι βόλτες στα μοναδικά σοκάκια υπό τον ήχο του καταρράκτη, των κουδουνιών των κοπαδιών και των κελαηδημάτων των πουλιών.

Αξίζει να επισκεφτεί κανείς το Λαογραφικό Μουσείο Επταλόφου (στο κέντρο του οικισμού), κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού, μια επίσκεψη που δίνει την ευκαιρία στον περιηγητή να γνωρίσει από κοντά τα ήθη, έθιμα και τον τρόπο ζωής στα παλαιότερα χρόνια, την Αγία Τριάδα, την Αγία Παρασκευή, τη Βρωμόβρυση, το Πυργάκι και την Πηγή Βασιλικής με το χωνευτικό νερό, ιδανικά σημεία για πεζοπορία, ποδήλατο και ρομαντικούς περιπάτους μέσα στη φύση και να μην ξεχάσει να προμηθευτεί τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου (ασημένιο μετάλλιο στη Δ.Ε.Θ.), όπως φασόλια, μέλι και τσάι Παρνασσού, κεράσια, καρύδια, μήλα, φιρίκια, καθώς και τα φημισμένα τυροκομικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα της εκδρομής, έχει ως εξής:

09:30   Συνάντηση στα ΣΕΑ ΑΦΙΔΝΩΝ.

10:00   Αναχώρηση.

Απόσταση ΣΕΑ Αφιδνών – Επτάλοφος: 166 χλμ. (ΣΕΑ Αφιδνών – Αράχωβα: 142 χλμ., Αράχωβα – Επτάλοφος: 24 χλμ.).

Πορεία μέσω της ΝΕΟ Ε-75 προς Κάστρο και Ορχομενό.

Στάση για καφέ στην Αράχωβα.

Αναχώρηση από Αράχωβα για Επτάλοφο μέσα από τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού.

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Επταλόφου.

Γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο.

Η επιστροφή εφ’ όσον το επιτρέπει ο καιρός, προτείνεται Επτάλοφος – Λιλαία – Πολύδροσος – Αμφίκλεια – Κάτω Τιθορέα – ΝΕΟ Λαμίας / Αθηνών.

Στάση για καφέ όπου αποφασιστεί.

Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες έως την Τετάρτη 3 Απριλίου, στον Υπεύθυνο Εκδρομικού Σπύρο Καψοκαβάδη (κινητό: 6944 665125).

Η συμμετοχή στην εκδρομή αφορά μόνο ενεργά μέλη της Λέσχης και όσους έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως η σωστή μοτοσυκλετιστική ενδυμασία οδηγού – συνεπιβάτη, η τήρηση κανόνων ομαδικής πορείας και η επιμελής συντήρηση των μοτοσυκλετών μας, θεωρείται δεδομένη.

Για το Δ.Σ. της Λέσχης,

Ο Υπεύθυνος Εκδρομικού

Σπύρος Καψοκαβάδης