Εκδρομή 28/06/2020, στο ¨Κολοκοτρωνίτσι¨ (Παραδοσιακός Οικισμός Καρυάς) στο Νομό Αργολίδος

Εκδρομή 28/06/2020, στο ¨Κολοκοτρωνίτσι¨ (Παραδοσιακός Οικισμός Καρυάς) στο Νομό Αργολίδος

Αγαπητά Μέλη,

Η Λέσχη μας έχει προγραμματίσει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, στο ¨Κολοκοτρωνίτσι¨ (Παραδοσιακός Οικισμός Καρυάς) στο Νομό Αργολίδος, επίσημοι καλεσμένοι του Περίανδρου Πώποτα και της Χαράς Χάσκα… !!!

Η Καρυά αποτελεί ορεινό χωριό της Αργολίδος, βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., είναι κτισμένο στους πρόποδες του Αρτεμισίου Όρους και απέχει μόλις 20 χλμ. από το Άργος.

Με παραδοσιακό χαρακτήρα και φυσικά κάλλη, χαρίζει μοναδική θέα ήρεμα τοπία για ξεκούραση και χαλάρωση. Τα πέτρινα σπίτια στοιχίζονται το ένα δίπλα στο άλλο και η διαδρομή προς το βουνό σαγηνεύει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Ο πληθυσμός του χωριού δεν ξεπερνά τους 165 κατοίκους (κάποτε αριθμούσε 1.299 κατοίκους) και οι κυρίως ασχολίες τους είναι η κτηνοτροφία και η παραγωγή ελαιολάδου.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζει κάποια μικρή ¨άνθιση¨ καθώς τα παλαιά σπίτια ένα – ένα ανακαινίζονται από τους ντόπιους που επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη καθώς και από ξένους που τολμούν αγορές.

Έτσι η Καρυά αποκτά σιγά – σιγά όψη σύγχρονου θέρετρου με μαγαζιά και την πλατεία του στο κέντρο του η οποία διαμορφώθηκε πρόσφατα με πελεκητές πέτρες.

Στην άκρη του χωριού σώζονται τα ερείπια των παλιών νερόμυλων που εργάζονταν στο παρελθόν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος – η Μητρόπολη της Καρυάς (όπου θα μας περιμένει ο Πάτερ Τριαντάφυλλος…) η οποία προσελκύει πλήθος κόσμου, κυρίως στις 29 Αυγούστου.

Μόλις 7 χλμ. από το χωριό, στο Μπρακατσάκι, υπάρχει πηγή με τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό που μπορεί να επισκεφτεί κανείς κι επειδή απόδραση χωρίς καλό φαγητό δεν γίνεται. Η Καρυά σε υποδέχεται με παραδοσιακή σπιτική ελληνική κουζίνα, ντόπια κρέατα και οικολογικά προϊόντα (από το κατάστημα του Τάσου και της Χάιδως Πολυμενέα…), ζεστό ψωμί από τον παραδοσιακό της φούρνο (της Κανέλλας Πουλοπούλου…) αλλά και πλήθος άλλων τοπικών λιχουδιών όπως τυροπιττάρια, τραχανόπιττες κ.λ.π. (στο καφενείο του Βαγγέλη Φατσέα…).

Ο Οικισμός της Καρυάς, έλαβε τεράστια δημοσιότητα από το 2003 και μετά, καθώς επιλέχτηκε ως τόπος για τα γυρίσματα της άκρως επιτυχημένης ελληνικής κωμικής σειράς της τηλεόρασης, ¨Το Καφέ της Χαράς¨.

Έτσι μέχρι σήμερα, παραμένει άτυπα γνωστό στον κόσμο και με την ονομασία ¨Κολοκοτρωνίτσι¨… !!!

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

10:00   Συνάντηση στα ΣΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ.

10:30   Αναχώρηση για Καρυά Αργολίδος (Κολοκοτρωνίτσι).

Απόσταση ΣΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ – Καρυά: 113 χλμ., 1ω 30΄≈ μέσω Ολυμπίας Οδού/Α8/Ε94 & Α/Δ Κορίνθου – Τριπόλεως/Α7.

12:00≈ Άφιξη στο Κολοκοτρωνίτσι στο ¨Καφέ της Χαράς¨(χα, χα…).

14:00≈ Γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο στην Πλατεία του Χωρίου.

Έχουμε ζητήσει να μας συνοδεύσει με το τραγούδι του το τριτοξάδελφο του Γιάννη Πουλόπουλου, Λευτέρης Πουλόπουλος (χα, χα, χα…).

17:00≈ Επιστροφή και στάση για καφεδάκι, το οποίο θα αποφασιστεί από κοινού.

Δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή και το γεύμα απαραίτητες έως την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, στον Υπεύθυνο Εκδρομικού Σπύρο Καψοκαβάδη (κινητό: 6944 665125).

Η συμμετοχή στην εκδρομή αφορά μόνο ενεργά μέλη της Λέσχης και όσους έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως η σωστή μοτοσυκλετιστική ενδυμασία οδηγού – συνεπιβάτη, η τήρηση κανόνων ομαδικής πορείας και η επιμελής συντήρηση των μοτοσυκλετών μας, θεωρείται δεδομένη.

Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί εάν απαιτηθεί, με σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων.

Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ / ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ / ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ Κ.Λ.Π., ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ.

Επιβάλλεται όπως οι συμμετέχοντες φέρουν μαζί τους για ασφάλεια και προστασία όλων: Κατάλληλη προστατευτική μάσκα, γάντια μιας χρήσης και απολυμαντικό διάλυμα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ … !!!

 

Περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους να περάσουμε όμορφα.

Its our DNA!

Για το Δ.Σ. της Λέσχης,

Ο Υπεύθυνος Εκδρομικού

Σπύρος Καψοκαβάδης