Νέα Αρτάκη-Κυριακή 14 Ιανουαρίου ,

Νέα Αρτάκη-Κυριακή 14 Ιανουαρίου ,

Καλή Χρονιά και Καλά Χιλιόμετρα !

Tην Κυριακή 14 Ιανουαρίου ,καιρού επιτρέποντος, θα πάμε βόλτα για να γεμίσουμε τις μπαταρίες και να δοκιμάσουμε τα θαλασσινά της περιοχής.

Προορισμός η Νέα Αρτάκη. Όσοι επιθυμούν να το δηλώσουν στον υπεύθυνο εκδρομικού,Σπ.Καψοκαβάδη 6944665125 μέχρι την Παρασκευή 12/1.

Η συνάντηση είναι στις 11:00 στα ΣΕΑ ΑΦΙΔΝΩΝ και αναχώρηση στις 11:20.

Όλοι ευπρόσδεκτοι με γεμάτα τεπόζιτα και απαραίτητα μοτοσυκλετιστική ένδυση.

Περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους να περάσουμε όμορφα.
It’s our DNA!

 

Η Νέα Αρτάκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Εύβοιας, και ανήκει διοικητικά στο Δήμο Χαλκιδέων. Βρίσκεται 10 χλμ. βόρεια της Χαλκίδας. Τα τελευταία χρόνια η επέκταση και των δύο πόλεων έχει συνδέσει την Νέα Αρτάκη με το πολεοδομικό συγκρότημα της Χαλκίδας, δίνοντας της την εικόνα προαστίου της Χαλκίδας. Η Νέα Αρτάκη ήταν έδρα του Δήμου Νέας Αρτάκης μέχρι την κατάργησή του το 2010, σύμφωνα με το προγράμματος Καλλικράτης. Ο οικισμός πήρε το σημερινό του όνομα όταν εγκαταστάθηκαν σε αυτόν πρόσφυγες από την Αρτάκη της Κυζίκου της Μικράς Ασίας[1]. Μέχρι τότε λεγόταν Βατώντα. Η ονομασία άλλαξε επίσημα το 1933[2] Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο μόνιμος πληθυσμός ειναι 9.489. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός φτάνει τους 14.000 κατοίκους