Αντικατάσταση επικίνδυνων κιγκλιδωμάτων στο Όσλο

Αντικατάσταση επικίνδυνων κιγκλιδωμάτων στο Όσλο

Οι Νορβηγοί μοτοσυκλετιστές γιορτάζουν το γεγονός ότι τα απειλητικά για τη ζωή τους συρματόσχοινα θα αφαιρεθούν κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Ε6 βόρεια του Όσλο.

Η ένωση μοτοσυκλετιστών της Norways NMCU (μέλος της FEMA) σταμάτησε τη χρήση συρματόσχοινων, ή καλωδίων, καθώς πρόκειται για παγίδα θανάτου για όποιο μοτοσυκλετιστή χτυπήσει σε ένα τέτοιο κιγκλίδωμα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, διαχωριστικά συρματόσχοινα άρχισαν σταδιακά να μπαίνουν κατά μήκος των νέων οδικών τμημάτων στη Νορβηγία.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2020, η κυβέρνηση διέθεσε 600 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (περίπου 55,5 εκατομμύρια ευρώ) για επιπλέον συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου. Αυτό γίνεται για να διατηρηθεί η δραστηριότητα σε μια εποχή που πολλοί εργολάβοι αντιμετώπισαν δραματική μείωση δραστηριοτήτων ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Η NMCU αντέδρασε γρήγορα για να εξασφαλίσει ότι μερικά από τα λεγόμενα Corona εκατομμύρια  θα ωφελούσαν επίσης τους μοτοσικλετιστές.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τον διευθυντή κατασκευών Alman Mazumder στη Νορβηγική Δημόσια Οδική Διοίκηση. Λέει ότι στην πρώτη περίπτωση, τα φράγματα συρματόσχοινων και στις δύο κατευθύνσεις θα αφαιρεθούν σε έκταση έξι χιλιομέτρων μεταξύ Skedsmo και Kløfta. «Ο στόχος ήταν να αντικαταστήσουμε το συρματόπλεγμα μέχρι το Jessheim, αλλά δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα για αυτό. Αλλά το επόμενο έτος θα υπάρξουν νέα κεφάλαια, και μετά θα συνεχίσουμε το έργο », λέει ο Mazumder.

πηγή