Αναβάτης Ιούλιος 2020 – Τιμόθεος Ηλιόπουλος

Αναβάτης Ιούλιος 2020 – Τιμόθεος Ηλιόπουλος

Αγαπητοί φίλοι γεια σας

 

Εύχομαι να σας βρίσκω όλους καλά και να έχετε πάντα διάθεση και όρεξη να ταξιδεύετε με τις μοτοσυκλέτες σας. Λέω ταξιδεύετε διότι η δική μου προσέγγιση όσον αφορά την μοτοσυκλέτα είναι απλά μία λέξη: ΤΑΞΙΔΙ .Είναι ο καλύτερος και πιο απολαυστικός τρόπος να ταξιδεύεις και να γνωρίζεις νέους τόπους και καινούργιους ανθρώπους.

Πάμε λίγο να ανατρέξουμε στο παρελθόν με λίγα λόγια και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες. Στην δική μου περίπτωση όλα ξεκίνησαν 35 χρόνια πριν ,την δεκαετία του ‘80 με ένα ZUNDAPP KS 50 mod. 1962 , απόκτημα της νιότης του πατέρα μου , το οποίο μάλιστα ήταν και μία από τις αφορμές για την αγάπη μου για την Μηχανολογία και τις μετέπειτα σπουδές μου στο Πολυτεχνείο.

Τα χρόνια πέρασαν , τα χιλιόμετρα πολλά και το πάθος μου για τα μηχανοκίνητα ( μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα) μεγάλωνε .Κάποιες φορές οι μοτοσυκλέτες είχαν τον πρώτο λόγο ,άλλες φορές ( τις περισσότερες !!!) τα αυτοκίνητα.Και επειδή τα πάθη δεν ελέγχονται και η ζωή είναι ‘’ανάλατη’’ χωρίς αυτά  , η ιστορία συνεχίζεται……….

Πριν  δέκα χρόνια περίπου  ενταγμένος πια στην οικογένεια BMW Motorrad, αναζητώντας κατ’ αρχήν κάποιον ή κάτι  να με ‘’τσιγκλίσει’’ * ώστε να εμπλουτίσω τα ταξίδια μου με την μοτοσυκλέτα αλλά και επειδή βαρέθηκα να είμαι ο μόνιμος  ‘’εκδρομικός’’ και φωτογράφος της παρέας μου ( παραδόξως συνεχίζω να είμαι !!!) , ανακάλυψα την Ελληνική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών BMW (BMW riders) .Είναι γεγονός ότι η συμμετοχή μου στην Λέσχη μου άνοιξε νέους μοτοσυκλετιστικούς ορίζοντες και έμαθα , ίσως καλύτερα συνειδητοποίησα , νέα πράγματα γύρω από την μοτοσυκλέτα ,την ασφάλεια στην οδήγηση , τον εξοπλισμό μοτοσυκλέτας και αναβάτη , νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς  και βεβαίως γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους με τους οποίους ταξιδέψαμε και ταξιδεύουμε μαζί σε όμορφα μέρη και διαδρομές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Επίσης , οφείλω να σημειώσω ότι , στο πέρασμα των δέκα αυτών χρόνων έχω παρατηρήσει κάτι μαγικό που συμβαίνει στην Λέσχη και είναι ίσως αυτό που την κάνει να συνεχίζει την  πορείας της  σταθερά ,23 χρόνια μετά την ίδρυση της .Όταν λοιπόν η αγάπη περισσεύει και η ρουτίνα γίνεται απειλητική ,κάνει την εμφάνισή του ο έρωτας !!!  Τα νέα μέλη δηλαδή , που με όρεξη, πάθος, λαχτάρα και φρέσκιες ιδέες ξαναφέρνουν  την  ‘’ωραία τρέλα’’ που πρέπει να έχει μια μοτοσυκλετιστική λέσχη και ο κύκλος συνεχίζεται…………….

 

Τέλος ,θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα  μέλη της λέσχης κυρίως το Δ.Σ. ,αλλά όχι μόνο,  που ανιδιοτελώς πασχίζουν και οργανώνουν όλες αυτές τις εκδρομές και εκδηλώσεις ώστε να περνάμε όλοι  οι υπόλοιποι  όλες αυτές τις μικρές όμορφες στιγμές ( εγώ δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είμαι ένα από αυτά αν και θα το ήθελα πολύ ).Γιατί ξέρετε κάτι ; Οι πολλές , μικρές, όμορφες στιγμές είναι τελικά όλες μαζί ,η ομορφιά και η χαρά της ζωής.

 

‘’……….δεν υπάρχει προορισμός παρά μόνο η διαδρομή , να εύχεσαι ο δρόμος να είναι μακρύς και οι στροφές να μην τελειώνουν……….’’

 

Να είμαστε όλοι καλά !!!

 

Φιλικά

Τιμόθεος Ηλιόπουλος

 

Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ επίσης τους πολύτιμους συνεπιβάτες μου κάθε φορά σε όλα αυτά τα ταξίδια.Την γυναίκα μου και τους δύο γιους μου.

 

*τσιγκλάω = πειράζω , παροτρύνω , σκουντάω ( Μεσσηνιακή τοπολαλιά)