Αναβάτης Μάιος 2020 – Δημήτρης Αλεφαντής

Αναβάτης Μάιος 2020 – Δημήτρης Αλεφαντής

Αναβάτης του μήνα με κορονοϊό φαντάζει λίγο περίεργο…. Και όμως στους κωδικούς μετακίνησης στο 13033 έχω στείλει το 1,2,3,4 και 6.

Μόνο το 5 δεν έχω χρησιμοποιήσει για να οδηγήσω τη μηχανή μου. Συνεργείο την έχω πάει χωρίς να έχει κάτι, φαρμακείο την έχω πάει εκτάκτως για Liposan, συγγενείς παίρνω τηλέφωνο νύχτα μέρα μπας και χρειάζονται κάτι να τους πάω… Γενικά θελω να οδηγώ. Αυτό το κουσούρι το απέκτησα στα 16 μου χρόνια όταν πήρα το πρώτο μου μηχανάκι, ένα Honda MT5.

Έκτοτε έχω κάνει πολλά ταξίδια με διάφορες μηχανές. Πολλά από αυτά ήταν με μία Harley Ultra Classic. Το ταξίδι που μου έχει μείνει πραγματικά αξέχαστο ήταν στο Nordkapp στη Νορβηγία.

Ένα ταξίδι με πολλές εναλλαγές στον καιρό (καύσωνα, βροχή, χιόνια, πάγους), αν και Αύγουστος. Με πολλά γέλια, καλή παρέα, άγχος, επικίνδυνους δρόμους, απαίσιο φαγητό. Αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι η ικανοποίηση και η αίσθηση της επίτευξης που νιώθει κανείς, παρά την όλη ταλαιπωρία.

Είμαι 54 χρόνων, παντρεμένος και έχω ένα γιο επτά ετών. Τα τελευταία μας ταξίδια με τη γυναίκα μου τα έχουμε κάνει με μία BMW GS 1250 Adventure.

Δεν ξέρω πως έχει αλλάξει η ζωή μας μετά από αυτήν την πανδημία, αλλά το σίγουρο είναι ότι η μηχανή θα συνεχίσει να είναι μέρος της.

Μία μέρα ίσως καταφέρω να βάλω sidecar ώστε αυτές τις εικόνες και εμπειρίες να τις ζήσουμε μαζί με τον γιο μου.

Σας ευχαριστώ θερμά!

Πάντα όρθιοι και καλά χιλιόμετρα.

Δημήτρης Αλεφαντής