BMW R1800 Tourer: οι πρώτες φωτογραφίες

BMW R1800 Tourer: οι πρώτες φωτογραφίες

Οι Γερμανοί κατάσκοποι αποκάλυψαν την νέα cruiser της BMW με τον Boxer των 1.800 κυβικών, που ετοιμάζεται πυρετωδώς: Δείτε εδώ περισσότερα.

To ότι η BMW ετοιμάζει μια νέα σειρά μοντέλων με τον νέο R18 κινητήρα της είναι γνωστό, ωστόσο σήμερα το γερμανικό περιοδικό Motorrad αποκάλυψε τις καλύτερες κατασκοπευτικές εικόνες του μοντέλου μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, οι εικόνες φαίνεται να λήφθηκαν παρά την αντίληψη του αναβάτη ότι τον παρακολουθούν, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σύντομα μετά τη φωτογράφηση η μοτοσυκλέτα… φυγαδεύτηκε άρον άρον.

Με μια ματιά στο μοντέλο, βλέπουμε ότι η BMW ετοιμάζει ξεκάθαρα την δική της… Harley-Davidson. Η ομοιότητα της μοτοσυκλέτας με τα μοντέλα της μάρκας του Miwaukee είναι παραπάνω από προφανής, αφού αν δείτε τις λεπτομέρειες, δεν μοιάζει μόνο στις «βασικές» γραμμές της με τα H-D, αλλά το «ταμπλό» είναι πρακτικά όμοιο με αυτά των Street Glide. Οι σχεδιαστικές γραμμές που η εταιρεία επέλεξε είναι ρετρό: Προσέξτε τα κυκλικά φωτιστικά σώματα εμπρός, την επιχρωμιωμένη εξάτμιση, τους αμερικανικού τύπου σιγαστήρες, την σχεδίαση της ουράς και του ρεζερβουάρ.

Στο κέντρο της μοτοσυκλέτας δεσπόζει φυσικά ο νέος Boxer των 1.800 κ.εκ., φέρνοντας και έναν αναγκαστικό συμβιβασμό στην θέση οδήγησης: Τα μαρσπιέ του αναβάτη, λόγω των κυλίνδρων, δεν γίνεται να τοποθετηθούν μπροστά και έτσι βρίσκονται πίσω από τους κυλίνδρους-μια βασική διαφορά, σε σχέση με τις αμερικανικές cruiser. Στην θέση οδήγησης, διακρίνονται εκτός από τα κυκλικά όργανα, και μια θέση για τοποθέτηση οθόνης, αλλά και ηχεία για ηχοσύστημα.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα απευθύνεται κατά κόρον στην Αμερικανική αγορά, ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ευρύτερης διάθεσης της.

Www.mototriti.gr