Κράνος που λειτουργεί ως «φάρος» για να αποφεύγονται τα ατυχήματα

Κράνος που λειτουργεί ως «φάρος» για να αποφεύγονται τα ατυχήματα

Ο νεοϋορκέζος designer φρόντισε να κάνει το κράνος του να ακτινοβολεί κόκκινο κάθε φορά που ο οδηγός επιβραδύνει το όχημα ή φρενάρει.

Κατασκευασμένο από πολυανθρακικά φύλλα και συνθετικές ίνες κέβλαρ, το Sotera Advanced Active Safety Helmet είναι ανθεκτικό και δεν καταλαβαίνει από καιρικές συνθήκες.

Αφήνοντας το στιλπνό design κατά μέρος, ο Doucet ήθελε να φτιάξει ένα κράνος όχι μόνο αντοχής και προστασίας, αλλά και αποτροπής των τροχαίων. Η αμερικανική έρευνα στην οποία βάσισε το όραμά του κατέληξε πως έχεις 80% πιθανότητες τραυματισμού ή θανάτου σε ατύχημα με μηχανή, εκεί που στα τετράτροχα το νούμερο δεν ξεπερνά το 20%.

«Μέχρι τώρα, τα κράνη ήταν σχεδιασμένα ώστε να περιορίζουν το τραύμα μετά το ατύχημα. Εγώ αναρωτήθηκα απλώς ‘‘γιατί να μη δουλεύουν ώστε να αποτρέπουν τα ατυχήματα;’’».

Γι’ αυτό και οι λαμπτήρες LED, που φορτίζουν μέσω USB καλωδίου, ώστε να είναι ο αναβάτης περισσότερο ορατός από τους αυτοκινητιστές.

Ταυτοχρόνως, ένα ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο αναγνωρίζει πότε κόβει ταχύτητα η μοτοσικλέτα, ανάβοντας το κόκκινο λεντάκι.

Ο Doucet δεν πατεντάρισε μάλιστα την ιδέα του, ελπίζοντας να την υιοθετήσουν οι κατασκευαστές κρανών μπας και σωθούν πολύτιμες ζωές από τον φόρο αίματος της ασφάλτου…

Πηγή