EICMA 2019: Νέα BMW F 900 R και F 900 XR

EICMA 2019: Νέα BMW F 900 R και F 900 XR

Η BMW επεκτείνει τη γκάμα της στη δημοφιλή κατηγορία μεσαίου κυβισμού με δύο νέα μοντέλα, το δυναμικό roadster F 900 R και το Adventure Sport F 900 XR.

Η BMW παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα μεσαίου κυβισμού χρησιμοποιώντας την έκδοση του δικύλινδρου κινητήρα που βρίσκεται στο F850GS, με τις ονομασίες F900XR και F900R. Το F900 XR θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα μικρότερο S1000XR είτε ως ένα F850GS με περισσότερες δυνατότητες δρόμου. Το F900R είναι στην ουσία ο αντικαταστάτης του F800R πιο δυναμικό και με πιο σπορ εμφάνιση.

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, ο κινητήρας έχει μεγαλώσει σε χωρητικότητα χάρη στη μεγαλύτερη διάμετρο των εμβόλων φτάνοντας από τα 853 στα 895 κυβικά εκατοστά, ενώ παράλληλα έχει ανασχεδιαστεί και η κεφαλή των κυλίνδρων. Έτσι η μέγιστη ισχύ φτάνει πλέον τους 105 ίππους, 10 περισσότερους από το F 850, με βελτίωση κυρίως στις μεσαίες στροφές, ενώ η μέγιστη ροπή παραμένει στα ίδια επίπεδα. Εκτός από τον συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, ο ηλεκτρονικός έλεγχος ροπής του κινητήρα (MSR) εμποδίζει την ολίσθηση του πίσω τροχού σε απότομο κλείσιμο του γκαζιού ή απότομο κατέβασμα.

Τα δύο μοντέλα έρχονται με όλο το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο της BMW και διαθέτουν, ABS, Adaptive Cornering Light, Keyless Ride, Dynamic ESA, Riding Modes Pro, Shift Assistant Pro, Κλήση Έκτακτης Ανάγκης, ABS Pro, MSR, DTC, DBC, RDC και μια έγχρωμη TFT οθόνη 6,5 ιντσών με δυνατότητα σύνδεσης με το κινητό σας τηλέφωνο.

Από το 850GS είναι δανεισμένο και το πλαίσιο, το οποίο έχει τροποποιηθεί με μικρότερο μεταξόνιο και με διαφορετική γωνιά τιμονιού. Το υποπλαίσιο είναι πιο λεπτό ώστε να διατηρηθεί το ύψος της σέλας σε χαμηλά επίπεδα. Το ρεζερβουάρ καυσίμου του XR έχει χωρητικότητα 15,5 λίτρων, ενώ στο F 900 R είναι μικρότερο στα 13 λίτρα.

Το δύο νέα μοντέλα, εκτός από τους ανήσυχους οδηγούς απευθύνονται και σε αναβάτες μικρότερης εμπειρίας, λόγω της εύκολης προσβασιμότητας, της χαμηλής σέλας  και  της A2 έκδοσης.

Τρεις δυναμικές παραλλαγές χρώματος και στιλ για τα νέα F 900 R και F 900 XR: Το νέο F 900 R διατίθεται στο μεταλλικό Blackstorm, το μεταλλικό San Marino Blue και το Sport Hockenheim Silver metallic / Racing Red. Εκτός από το Light White, το νέο F 900 XR προσφέρει τις δύο επιπλέον εκδοχές, Style Exclusive σε Galvanic Gold metallic και Sport σε Racing Red.

πηγή