Αναβάτης Σεπτέμβριος 2019 – Εμμανουήλ Σαρηγιάννης

Αναβάτης Σεπτέμβριος 2019 – Εμμανουήλ Σαρηγιάννης

Σκοπός μου όταν οδηγώ μοτοσυκλέτα είναι να ταξιδεύω ελεύθερος από κάθε άλλη σκέψη στην ιδανική ταχύτητα και με το κατάλληλο ύφος που έχει σχεδιάσει ο κατασκευαστής της. Οδηγώ μοτοσυκλέτες από 24 ετών όταν αγόρασα ένα triumph speedmaster. Ως σήμερα η τύχη με ευνοεί και έχω καβαλήσει από το σπίτι μου MV agusta f4, Ducati st4s, triumph thruxton, Harley softail Deluxe, Honda vfr 1200, Honda vfrΧ 1200 dct, Honda goldwing 1200 1984, Husqvarna 650, Βmw rt 1200 και το τελευταίο το Rt 1200lc.

Κάθε τύπος 4χρονης μοτοσυκλέτας που έχει φτιαχτεί με ποιότητα και στυλ μου ανοίγει την όρεξη να την οδηγήσω σε κάποιον επαρχιακό δρόμο μέσα στη φύση. Ιδανικά απολαμβάνω το ταξίδι όταν γίνεται με φίλους παρέα ένα ποτό το βράδυ και μουσική.

 

 

 

Η πρώτη μου αξέχαστη εμπειρία με μοτοσυκλέτα ήταν στις ΗΠΑ όπου ο συγκατοίκους μου είχε δίπλωμα μοτοσυκλέτας. Νοίκιασε ένα fatboy και φύγαμε δικαβαλο ταξίδι στην όχθη του ατλαντικού Virginia και N. Carolina. Έκανα αρκετά οδικά ταξίδια με συμφοιτητές στις ΗΠΑ το διάστημα 1999 – 2001. Είχαμε οδηγήσει τροχόσπιτο και αυτοκίνητο αλλά η αίσθηση της μοτοσυκλέτας σε εκείνο το ταξίδι στη Βόρεια Καρολίνα ακόμη και από τη πίσω θέση με είχε ενθουσιάσει.

Αργότερα σχεδίασα αλλά και ακολούθησα ταξίδια με μοτοσυκλέτες στην Ευρώπη, Βόρεια Ιταλία, Αυστρία, Γαλλική Ριβιέρα, Ελβετία, Κεντρική Ιταλία, Βαυαρία, με τη παρέα της λέσχης, μόνος μου αλλά και με τη σύντροφό της ζωής μου. Μιλάω γράφω πολύ θα μπορούσα να γράψω πολλές σελίδες με ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η μνήμη μου καταγραφεί πολλές λεπτομέρειες σε κάθε ταξίδι. Ίσως αυτός είναι ο σκοπός μου να καλύψω άλλες μνήμες με εικόνες από ταξίδια σε ξένους πολιτισμούς.

Αναφέρω κάποια ιδιαίτερα ξεχωριστά  ταξίδια που είχα τη τύχη να κάνω. Όσοι αγαπούν τα πιο μακρινά ταξίδια με μοτοσυκλέτες μπορούν να τα γράψουν στη λίστα επιθυμιών τους και αν θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου για περισσότερες λεπτομέρειες. Με μεγάλη μου χαρά να μοιραστώ ότι πληροφορίες έχω. Κρατώ σχετικά αρχεία. Ίσως ένα μέρος να δέσει στα δικά σας πλάνα. Α) Κεντρικη Ιταλία San Marino οδήγηση σε πίστα misano motogp, Απενινα όροι, Δολομιτες όσα περισσότερα πάσα κ όσο λιγότερη εθνική οδό.

Β) Αμερική Vegas το γραφικό μέρος της διαδρομής route 66 και Utah red rocks

Γ) Στη διαδρομή του Ναπολέοντα στις Άλπεις με κατεύθυνση στη Βαυαρία

Δ) Από την όχθη του Ειρηνικού ως τον Ατλαντικό στη Β. Αμερική.

Ε) Αθήνα Μόσχα το θρυλικό ταξίδι με τη λέσχη.

Όσο για την Ελλάδα είμαι βέβαιος ότι πολλοί φίλοι της λέσχης έχουν εξαιρετική εμπειρία. Μάλλον εγώ θα πρέπει να πάρω ιδέες δικές τους.

cof

Δίχως τη λέσχη ταξίδια όπως αυτό στη Μόσχα είναι αρκετά δυσκολότερα ίσως και ακατόρθωτα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους φίλους της λέσχης ιδίως όσους αφιερώνουν χρόνο και κόπο για το καλό της λέσχης. Είναι τιμή μου και χαρά μου να είμαι μέλος της λέσχης. Λατρεύω να παρακολουθώ τα ταξίδια του κ. Μητσάκη. Ιδιαίτερα ευχαριστώ το Παντελή, το Παναγιώτη και το Σπύρο Καψοκαβάδη. Αυτοί οι 3 με έφεραν και με κράτησαν κοντά στη λέσχη. Όσο κοντά μπορεί να είναι ένας νέος πατέρας 3 παιδιών.

Για το μέλλον επηρεασμένος από τη παιδική συντροφιά στο σπίτι όπως λέει ο Mel Gibson Buzz Lightgear στο Toy Story “Στο άπειρο κ ακόμη παραπέρα!”. Ας μη ξεχνάμε μόνος πας πιο γρήγορα αλλά με παρέα πας πιο μακριά.

Εμμανουήλ Σαρηγιάννης