Νέο R 1250 Gs Adv & R 1000 RR

Νέο R 1250 Gs Adv & R 1000 RR

Μόλις πριν λίγα λεπτά, παρουσιάστηκε και επίσημα το BMW R1250GS Adventure, η μεγάλη μοτοσυκλέτα της BMW που έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα της εταιρείας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα της αγοράς, η R1250 GS Adventure είναι ολόφρεσκη σαν…ζεστό ψωμί!

Η μοτοσυκλέτα φέρει φυσικά, τον νέο κινητήρα των 1.254 κ.εκ. που αποδίδει 136 ίππους και 14,4 kgm ροπής, με την τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων shift cam και το ασύμμετρο άνοιγμα των βαλβίδων εισαγωγής για καλύτερη ανάμιξη του μίγματος και καύση του.

Το ρεζερβουάρ μεγαλώνει σε μέγεθος, φτάνοντας τα 30 λίτρα και η μοτοσυκλέτα ανακοινώνεται ότι ζυγίζει 268 κιλά γεμάτη. Μάλιστα, η BMW ανακοινώνει και τιμή επιτάχυνσης 0-100χλμ την ώρα, η οποία είναι «κάτω των 4 δευτερολέπτων».

Όπως και στο βασικό μοντέλο, θα υπάρχουν τα συστήματα ευστάθειας ASC και Hill Start Control, φωτιστικά σώματα LED στον βασικό εξοπλισμό και η χαρακτηριστική, μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT των 6,5 ιντσών για τις ενδείξεις. Παράλληλα, η σέλα του μοντέλου θα μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος.

Στα ηλεκτρονικά θα περιλαμβάνονται επίσης σύστημα ABS Pro, DTC traction control, υποβοήθηση φρένων DBC – Dynamic Brake Assistance, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό θα είναι διαθέσιμες και οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις Dynamic ESA «Next Generation» που ρυθμίζονται σε πραγματικό χρόνο, κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα ανήκει επίσης σύστημα τηλεματικής επικοινωνίας Emergency Call, το οποίο θα καλεί σε βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με το πάτημα ενός κουμπιού.