Αναβάτης Σεπτέμβριος 2018- Παναγιώτου Εμμανουήλ (Μάνος).

Αναβάτης Σεπτέμβριος 2018- Παναγιώτου Εμμανουήλ (Μάνος).

Αγαπητοί φίλες-φίλοι σύντροχοι,συντάξιδευτές,

‘Ήρθε και η σειρά μου, για να σας γράψω λίγα λόγια για την μοτοσυκλετιστική μου πορεία. Τη Δεύτερα 06 Αυγούστου και ενώ βρισκόμουν στο Ξυλόκαστρο σε φιλικό σπίτι και έπινα καφεδάκι στο κινητό μου τηλέφωνο με κάλεσε ο πρόεδρος της λέσχης μας και μου έκανε γνωστό ότι θα μαι Μοτοσικλετιστής του μήνα Σεπτεμβρίου.

Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του πρόεδρου μας γιατί για μένα υπάρχει και ένας ιδιαίτερος ακόμα λόγος, ότι σήμερα 1η Σεπτεμβρίου έχω τα γενέθλια μου. Κλείνω τα πενήντα τέσσερα χρόνια ζωής.   Λοιπόν πριν από πολλά- πολλά χρόνια περίπου στα δέκα χρόνια της ζωής μου πρώτη επαφή μου με μοτοσυκλέτα ήταν με μια BMW(boxer) 750CC με καλάθι ενός θείου μου οικοδόμου στο επάγγελμα (μαρμαράς). Με αυτή τη μοτοσυκλέτα με πήγε την πρώτη βόλτα και όταν την έβρισκα παρκαρισμένη δεν κατέβαινα από πάνω κάνοντας τα πρώτα φανταστικά μου ταξίδια.

Σε ηλικία 17-18 ετών το 1981- 1982 και ενώ οι γονείς μου ούτε να ακούσουν για μηχανάκι, η αδελφή μου μεγαλύτερη κατά δυο χρόνια έφερε στο σπίτι ένα παπί HONDA 50cc .Αν και έγινε χαμός, σιγά σιγά συνηθίσανε στην ιδέα. Με το παπάκι αυτό έκανα τις πρώτες μου βόλτες. Οδηγός συνετός για την ηλικία μου και με ωριμότητα. Αυτό ήταν καλό, διότι από οικογενειακό φίλο, που με εμπιστευόταν, είχα την τύχη να μου δίνει το μηχανάκι του ένα δίχρονο Ιταλικό διαβολάκι <<MOTORI MINARELLI 50CC>>το όποιο το είχα μέρες ολόκληρες στο σπίτι μου και το χρησιμοποιούσα καθημερινά. Αυτό επίσης που θυμάμαι είναι ότι την βενζίνα την κατοπινέ στη κυριολεξία .Κάθε λίγο και λιγάκι στο βενζινάδικο ήμουν.

Εκείνο τον καιρό από τον ίδιο οικογενειακό φίλο ανέβηκα σε ένα HONDA 250 XL PROLINK, το όποιο στη συνεχεία έμαθα και να οδηγώ επίσης. Η συνεχεία ήταν με ένα HONDA 500 FT κόκκινου χρώματος.   Πήγα στρατιώτης και εφόσον απολύθηκα, ταυτόχρονα έβγαλα και το δίπλωμα ανεξάρτητων κυβικών για μοτοσυκλέτα.   Ήρθε ο καιρός να αγοράσω το πρώτο μου μηχανάκι. Σίγουρα ήθελα κάτι μεγαλύτερο αλλά οικονομικά το μόνο που μπορούσα το 1986 ήταν ένα παπί HONDA 50CC χρώματος μπλε. Εκείνο το καλοκαίρι πήγαμε διακοπές στη Κρήτη, την όποια και όργωσα από Βάη ανατολικά του νησιού μέχρι δυτικά των Χανίων, φυσικά μαζί μου από τότε το<< παρεάκι μου>> όπως εγώ λέω τη Γιάννα. Δεν μας έκαμπτε τίποτα.

Την επομένη χρόνια το 1987 ήρθε η πρώτη μοτοσυκλέτα πλέον, ένα HONDA 500 XL PROLINK χρώματος κόκκινου, μεταχειρισμένο (δεν έφταναν για κάτι καινούργιο) φυσικά. Τέλη του 1988 σταθεροποίηση επαγγελματική (γνωρίζεται οι περισσότεροι) εκπαιδεύσεις σε μοτοσυκλέτες και στο Σώμα με υπηρεσιακές κατά βάση μάρκας BMW(BOXER) και όχι μόνο. Εκεί άρχισε ο έρωτας με τη συγκεκριμένη μάρκα. Η οδήγηση ήταν στην Εθνική οδό από Αθήνα έως Χαλκίδα και αντίστροφα , μοναδική για μένα εμπειρία.   Μάιο του 1999 πήρα μια<< HONDA AFRIKA TWIN 750CC>> μαύρου χρώματος μοντέλο 1997, μοτοσυκλέτα που αγάπησα πολύ ,έκανα πολλά πολλά χιλιόμετρα μαζί της σε όλη την Ελλάδα. Ήπειρο , Μακεδονία, Πελοπόννησο, Νησιά Ιονίου, Αιγαίου και φυσικά Κρήτη.

Έρχεται λοιπόν το 2004 και κάνει την εμφάνιση του το πρώτο 1200 GS ,BMW, μοτοσυκλέτα που είχα πάντα στο μυαλό μου. Ξεκινώ έρευνα αγοράς σε γνώστες τότε εκθέσεις αλλά η αγορά αναβλήθηκε-ματαιώθηκε. Έτσι έμεινα πάλι με το όνειρο ανεκπλήρωτο και την Αφρικάνα μου, να μου κρατά συντροφιά μέχρι τις αρχές του 2010 όπου και την αποχωρίστηκα. Αφού έμεινα ένα μικρό διάστημα χωρίς μοτοσυκλέτα τέλη Ιουλίου του 2010 αγόρασα κούτα ένα μηχανάκι παιχνίδι όπως το έλεγα, ένα YAMAHA XT 660 Z TENERE. Σκέτο κατσίκι ,ψηλό και ευχάριστο στην οδήγηση και σε ότι δρόμο θέλεις. Το ευχαριστήθηκα και αυτό κάνοντας και αρκετά ταξίδια.

Φτάνοντας περίπου στο Σεπτέμβρη του 2016 βρέθηκα με φίλο μου, ο όποιος ήξερε ποια μοτοσυκλέτα είχα πάντα στο μυαλό μου. Μου λέει ρε Μάνο είδα ένα BMW GS 1200 adventure. Η απάντηση μου ήταν ,έχω σταματήσει να βλέπω τέτοια μηχανάκια (το μικρόβιο υπήρχε πάντως μέσα μου). Απ αυτή τη συζήτηση άρχισαν όλα. Πηγαίνοντας σπίτι ανοίγω το PC και αναζητώ BMW GS 1200 ADVENΤURE μοντέλο 2017 και προβάλλεται ένα TRIPLE BLACK όπως εγώ φανταζόμουν….. την μοτοσυκλέτα των ονείρων μου!!!! Μιλάμε…. ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ!!!!

Τις επόμενες κιόλας μέρες εντελώς εντελώς τυχαία…. σταμάτησα έξω από έκθεση μοτοσυκλετών της BMW.Μπαίνω και είχε μέσα τον έρωτα της ψυχής μου, την μοτοσυκλέτα όπως εγώ ονειρευόμουν χρόνια τώρα και την είχα μπροστά μου !!!!   Πήρα τις πληροφορίες που ήθελα από ένα εξαίρετο πωλητή και σημερινό μου φίλο, τον Κωνσταντίνο όχι μόνο μια φορά αλλά όσες στη συνεχεία χρειάστηκε ,πάντα πρόθυμος να μου λύσει κάθε απορία. Το κόστος για μένα δεν ήταν εύκολο. Στη τελική μου απόφαση για την αγορά αυτής της μοτοσυκλέτας ήταν η προτροπή της γυναικάς μου της Γιάννας να πραγματοποιήσω το όνειρο μου και να μην το ξανά αναβάλλω.

Έτσι την 13η Ιανουαρίου του 2017 ήρθε ημέρα που παρέλαβα την κούκλα μας όπως εγώ την λέω ,πλήρως εξοπλισμένη και έτοιμη να ανακαλύψουμε καινούργιους προορισμούς ,τόπους και ανθρώπους. Έτσι μέσω της αγοράς μοτοσυκλέτας   ανακάλυψα και την Λέσχη  BMW RIDERS CLUB OF GREECE  σε μια Κυριακάτικη εκδρομή στα Ίσθμια της Κορίνθου. Με αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή και μένα και το γιο μου Χρήστο επίσης μοτοσικλετιστή που ήμασταν μαζί εκείνη τη μέρα. Στη κοπή της πίτας στο πανέμορφο Ναύπλιο έγινα και επίσημα μέλος της Λέσχης και συμμετέχω και γω στα δρώμενα αυτής.

Δεν είμαι ο SUPER-μοτοσικλετιστής, είμαι, από τα παιδιά που δεν έχουν ταξιδέψει με μοτοσυκλέτα στο εξωτερικό, πράγμα που εύχομαι να πραγματοποιήσω με τη Λέσχης μας. Οι περισσότεροι είστε έμπειροι και παλιοί ταξιδευτές και μαζί σας θα ταξιδέψω εγώ και το παρεάκι μου (η ΓΙΑΝΝΑ). Είστε όλοι μοναδικοί!!!! Εύχομαι σε όλους να έχουμε υγεία να χαιρόμαστε τη ζωή και τη μοτοσυκλέτα μας!!!! Χαίρομαι που είμαι μαζί σας!!!!

Καλό φθινόπωρο με πολλά και

καλά μοτοσυκλέτιστικά ταξίδια!!!!

Παναγιώτου Εμμανουήλ (Μάνος).