Δυστυχώς είχαμε νεκρό αναβάτη στο Isle of Man

Δυστυχώς είχαμε νεκρό αναβάτη στο Isle of Man

Δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θρηνεί έναν ακόμη νεκρό στον αγώνα του Isle of Man TT. Πρόκειται για τον αναβάτη Dan Kneen, 30 ετών, που καταγόταν από το Isle of Man, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του χρονομετρημένου δοκιμαστικού Session των κατηγοριών Superbike-Supersport-Superstock.

Ο Kneen έχασε τον έλεγχο της BMW μοτοσυκλέτας του στο Churchtown και άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο του δυστυχήματος. Από το δυστύχημα, ένα δέντρο πήρε φωτιά, με τους αγωνοδίκες να “ρίχνουν” κόκκινη σημαία.

Ο Dan έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες το 2008 στο Manx Grand Prix, κερδίζοντας τρία πρωταθλήματα – τα Junior, Newcomers C και Ultra Lightweight MGP Races. Πέρυσι κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο του Isle of Man TT στη κατηγορία Superstock TT Race, έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα 130,347 μίλια/ώρα (209,773 χλμ/ώρα). Προχθές, στα ελεύθερα δοκιμαστικά είχε καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του, μιας και σημείωσε μέση ωριαία ταχύτητα 132,258 μίλια/ώρα (212,849 χλμ/ώρα).

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν επίσης πως ένας ακόμη αναβάτης, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, τραυματίστηκε όταν συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο που πήγαινε προς το σημείο του δυστυχήματος του Kneen. Ο αναβάτης μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι εκτός κινδύνου.

 Πηγή:autoblog