Αναβάτης Μάρτιος 2018- Αρβανιτάκης Νίκος

Αναβάτης Μάρτιος 2018- Αρβανιτάκης Νίκος

Ήρθε και η δική μου σειρά να γίνω αναβάτης το μήνα στη Λέσχη που πρωτογνώρισα πριν από 10 χρόνια, τον Γενάρη του 2008, μία γνωριμία που έμελε να με μεταμορφώσει ως μοτοσικλετιστή και να μου χαρίσει υπέροχες φιλίες και κουμπαριές.

Πρώτα θα ήθελα να σας διηγηθώ πώς ξεκίνησε η σχέση μου με τη μοτοσυκλέτα. Ήταν το 1983 όταν άρχισα να αγοράζω τα πρώτα μου ΜΟΤΟ και 2 ΤΡΟΧΟΙ και μ τις φωτογραφίες τους να ονειρεύομαι το πότε θα αποκτήσω τη δική μου μηχανή. Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα, 34 χρόνια μετά, δεν έχω παραλείψει ούτε μήνα να μην αγοράσω περιοδικό μοτοσυκλέτας (μια περιουσία έχουμε χαλάσει). Έτσι λοιπόν στα 18 μου βρέθηκα με ένα CBR125 HONDA, μετά με  ένα YAMAHA TDM 250 και   αργότερα με ένα CBX550. Μετά από ένα διάλειμμα για καριέρα  και έναν χωρισμό, κάπου το 2002, αγόρασα ένα HONDA CBF 550 και το 2006 το πρώτο μου BMW ένα K1200R.

Μέχρι τότε οι εμπειρίες μου με τη μοτοσυκλέτα ήταν σε καλοκαιρινές διακοπές σε νησιά και βραδινές βόλτες στην Αθήνα. Αυτή η μηχανή όμως μου ξυπνούσε την αναζήτηση και τα μεγάλα ταξίδια. Ένα χρόνο μετά βρήκα η Λέσχη και, όπως και με την μηχανή, κουμπώσαμε αμέσως. ‘Έχοντας τότε μόλις γνωρίσει την τωρινή γυναίκα μου και με μια μηχανή 1200 cc ακολούθησα τις ταξιδιωτικές εμπειρίες της Λέσχης και τις οδηγικές συμβουλές των παλαιών και έμπειρων μελών της και ταξιδέψαμε στην Ελλάδα ακολουθώντας σχεδόν σε κάθε εκδρομή. Το 2010 βγήκαμε με τη γυναίκα μου στην Ευρώπη με το νέο μου απόκτημα, το K 1300 R,  και αργότερα ακολούθησα στην πλέον καθιερωμένη εκδρομή της Λέσχης, το φεστιβάλ της  BMW στο Gaarmisch.

Το 2010 εκλέχθηκα για 2 χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης με Πρόεδρο για πρώτη φορά τον Αιώνιο Μπενάρδο Γιώργο και ανέλαβα τις Δημόσιες Σχέσεις. Ακολούθησαν τα πρώτα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης για τα μέλη, ένα TV show με τον Pfeifer  με επίσημη εκπροσώπηση της Λέσχης, ένα αποκριάτικο πάρτυ και άλλα.

Οι Λέσχη μου έδωσε σημαντικές φιλίες μέχρι και σήμερα και με πάντρεψε στην κυριολεξία. Κουμπάρος μου έγινε ο Κώστας Παθέκας, φίλος και μέλος της Λέσχης, και συνοδός της νύφης στην Εκκλησία ο Γιώργος Μπενάρδος. Φυσικά στην Εκκλησία τον γαμπρό συνόδεψαν φίλοι μοτοσυκλετιστές BMW με της μηχανές τους.

Η Λέσχη με έμαθε να οδηγώ καλύτερα, να συμπεριφέρομαι ως μέλος της ομάδας σε ομαδικά ταξίδια, να ταξιδεύω στο εξωτερικό. Έχω να θυμάμαι 8 κοπές πίτας, απίστευτα γλέντια και την πρώτη εκδρομή στην Έδεσσα με τη γυναίκα που θα γινόταν στο μέλλον και επίσημα σύζυγός μου. Χρωστώ πολλά στη Λέσχη και τώρα που επέστρεψα μετά το μεγάλωμα των διδύμων, ελπίζω να βοηθήσω όπου μπορώ.

Αρβανιτάκης Νίκος