MAD about Africa…the end….

MAD about Africa…the end….

 

eXtra-Products1

Αύριο Δευτέρα 27/06/16 στο παρκινκ του Θεάτρου Λυκαβηττού θα έχουμε την τιμή να δούμε από κοντά και να καλωσορίσουμε τον Έλληνα ταξιδευτή Ηλία Βροχιδη Elias Vrohidis !!!
Μετά από τρία χρόνια πάνω στο XR 250 διέσχισε την Αφρικανική ήπειρο και τώρα είναι μαζί μας!

The-end...

Tρία χρόνια πέρασαν από τότε που αποχαιρέτησα συγγενείς και φίλους στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε εξερεύνησα 39 χώρες, κυρίως στην Αφρική, μ’ ένα μικρό και ταπεινό Honda XR 250, μια μοτοσυκλέτα 20 ετών, που την ανακατασκεύασα, την τροποποίησα και την ονόμασα «Μπαομπάμπη». Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι με τη Χριστίνα Πεφάνη, συνέχισα μόνος, γνώρισα τη Στέλλα Φωτακάκη, έκανα εκατοντάδες νέους φίλους σ’ όλο τον κόσμο, εργάστηκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ένιωσα σα στο σπίτι μου σε χώρες τις οποίες ούτε που φανταζόμουν πως θα επισκεπτόμουν, κοιμήθηκα στο ύπαιθρο, σε πολυτελείς βίλες με πισίνα, σε αστυνομικά τμήματα, κατάφερα να περάσω από 310 μπλόκα της αστυνομίας και του στρατού, έπαθα ελονοσία, θεραπεύτηκα, μ’ έκλεψαν, με βοήθησαν, αντίκρισα τα μεγαλύτερα άγρια ζώα της Αφρικής πάνω από τη σέλα της μοτοσυκλέτας μου, χάθηκα στις χαοτικές της πόλεις, χάρηκα εκτός δρόμου οδήγηση, έπεσα, σηκώθηκα, απόλαυσα την περιπέτεια, φιλοξενήθηκα από μαύρους Αφρικανούς, από λευκούς Αφρικανούς, από μιγάδες και τελικά νιώθω πολύ πλουσιότερος. Μη με παρεξηγήσετε, τα οικονομικά μου είναι ανέκαθεν φτωχικά, αλλά η ψυχή και το μυαλό μου είναι πολύ πιο βαρυφορτωμένα απ’ ότι τρία χρόνια πριν. Αυτό το ταξίδι μου προσέφερε ανεκτίμητες σπουδές και εμπειρίες που κανένα πανεπιστήμιο δε θα μπορούσε να μου προσφέρει. Φυσικά, οφείλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους αυτούς τους εκατοντάδες ανθρώπους που με βοήθησαν να πάω ένα βήμα παραπέρα και να φέρω εις πέρας την αποστολή μου.

Αφού ολοκλήρωσα τις περιπέτειές μου στην Αφρική, συνέχισα στη Μέση Ανατολή. Οι μόνες δύο χώρες που ήταν εφικτό να επισκεφτώ ήταν η Ιορδανία και το Ισραήλ. Δυστυχώς, είναι αδύνατον να επιστρέψω οδικώς στην Ελλάδα, λόγω του πολέμου στη Συρία και το Ιράκ. Πρέπει να μεταφέρω τη μοτοσυκλέτα μου με καράβι από τη Haifa του Ισραήλ στο Λαύριο. Εν τω μεταξύ, θα πετάξω στην Αθήνα για να παραλάβω το Μπαομπάμπη μου στην ώρα του.

Μετά από τρία χρόνια, θα χαρώ πολύ να σας ξαναδώ στην άφιξή μου στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, μπορούμε να ξανασυναντηθούμε στην Αθήνα! Θα είμαι στο χώρο στάθμευσης του Θεάτρου του Λυκαβηττού στις 20:00. Εκεί μπορούμε ν’ απολαύσουμε μια όμορφη βραδιά με ιστορίες από την Αφρική… Παλιοί και νέοι φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Στη Θεσσαλονίκη θα φτάσω την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016. Το σημείο συνάντησης δε θα μπορούσε να είναι άλλο από εκείνο όπου αποχαιρετιστήκαμε. Θα τα πούμε, λοιπόν, στο Λευκό Πύργο στις 20:00!

eXtra-Products3