Αναβάτης Απρίλιος 2016 – Λουκάς Ζυγούρος

Αναβάτης Απρίλιος 2016 – Λουκάς Ζυγούρος

1

Εάν κάποιος με ρωτούσε τι σημαίνει για μένα μοτοσυκλέτα, θα του απαντούσα:

Μοτοσικλέτα* σημαίνει ελευθερία, σημαίνει περιπέτεια, σημαίνει ταξίδια!

Αυτές οι λέξεις μετουσιώθηκαν σε συναισθήματα που με κυρίευσαν  ένα προς ένα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πάνω σε δύο τροχούς και τώρα συνυπάρχουν όλα μαζί. Η πρώτη μου επαφή λοιπόν ήταν το 1981 με ένα «παπί» HONDA C90 για να γίνει το εφαλτήριο να μεταβώ το 1983 στο πολύ δημοφιλές, για την εποχή του, YAMAHA XT550,  να γνωρίσω την περιπέτεια και να αρχίσω τα πρώτα μου ταξίδια!

Από τότε είχα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που ήθελα κατά  βάθος, ήταν να κάνω ταξίδια και να γνωρίζω νέα μέρη και ανθρώπους. Θαύμαζα τους Γερμανούς μοτοσικλετιστές που έρχονταν στην χώρα μας εξοπλισμένοι με τις δερμάτινες στολές τους, τις μπότες, τα γάντια και ήθελα να τους μοιάσω, όσο αυτό ήταν εφικτό, για τα τότε δεδομένα.

Έτσι, εκτός από τον εξοπλισμό αναβάτη, άρχισα να αναζητώ και την ιδανική μοτοσικλέτα που θα με «συντρόφευε» στον σκοπό αυτό. Ακόμη και σήμερα θυμάμαι το πως ένοιωσα όταν κράτησα στα χέρια μου το 9ο τεύχος του περιοδικού «Ελληνικό MOTORRAD» Απριλίου 1984 που είχε αφιέρωμα στην BMW K100RS. Ήταν η στιγμή που είπα: Εγώ αυτό θέλω!!!

001

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε για να καταφέρω να αποκτήσω την πρώτη μου BMW, μια κόκκινη K100RS του 1991. Η αρχή είχε γίνει. Η οδική της συμπεριφορά με μάγευε, οι αποστάσεις είχαν μικρύνει και ο μόνος περιορισμός για να ταξιδεύω ήταν οι αντοχές μου και η …«τσέπη» μου!

Από τότε κύλησε ο καιρός, εγώ σταθερός στην BMW και εστιασμένος στις τουριστικές μοτοσικλέτες. Από τον κινητήρα «Κ» μεταπήδησα στον κινητήρα boxer, όπου παρέμεινα για αρκετά χρόνια, για να επανέλθω και πάλι στον «βελούδινο» κινητήρα «Κ» και βλέπουμε…

234

Η επαφή μου με το BMW RIDERS CLUB, έγινε το 2005-2006. Ήταν η εποχή που τα παιδιά μου είχαν μεγαλώσει αρκετά, ήμουν πιο ελεύθερος από τις  οικογενειακές υποχρεώσεις και αναζητούσα κάτι περισσότερο ως μοτοσικλετιστής.

Και πράγματι βρήκα αυτό που έψαχνα! Τι να πρωτο-θυμηθώ! Τις εκδρομές σε υπέροχα μέρη, τα ταξίδια στο εξωτερικό, τις πολιτιστικές  εκδηλώσεις σε μουσεία, σε εκθεσιακούς χώρους, τις θεματικές βραδιές στην ίδια την Λέσχη ή τα «περίφημα» φαγοπότια με το φοβερό κέφι και ενίοτε τα γέλια μέχρι δακρύων!!!

56

Με το BMW RIDERS CLUB έκανα πράγματα που δεν θα είχα κάνει μόνος μου. Μαζί τους έζησα την ομαδικότητα, έλαβα μέρος σε σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, συμμετείχα σε κοινωνικές δράσεις με σπουδαιότερη την αιμοδοσία και ανέπτυξα ισχυρούς δεσμούς φιλίας με πολλά άτομα. Ακόμη και σε ένα ατύχημα που είχα κάποτε με την μοτοσυκλέτα, οι πρώτοι που έτρεξαν δίπλα μου και μου στάθηκαν ήταν οι φίλοι μου από την λέσχη! (Αυτό για μένα λέει πολλά…)

810

Κάνοντας τον απολογισμό αυτών των ετών συνειδητοποιώ ότι πριν εν ταχθώ στην λέσχη, ήμουν απλώς ένας οδηγός μοτοσικλέτας BMW, ενώ τώρα είμαι ένας ολοκληρωμένος Μοτοσικλετιστής!

1112

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του ΔΣ για την τιμή που μου έκαναν να με επιλέξουν ως «αναβάτη του μήνα» και να ευχηθώ σε όλους τους μοτοσικλετιστές (όπως λέμε στην γλώσσα μας) καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιοι !!!

 

Λουκάς Ζυγούρος

9 ΕΞΩΦΥΛΛΟ

 

*Το «Μικρό Λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας», έκδοση 2006, του Μπαμπινιώτη (το οποίο δεν έχει ετυμολογία) γράφει «μοτοσικλέτα», το δε «μοτοσυκλέτα» δεν το αναφέρει καθόλου. Στο «Ελληνικό Λεξικό» (13η έκδοση) Τεγόπουλου-Φυτράκη βλέπω επίσης «μοτοσικλέτα» αλλά όχι «μοτοσυκλέτα».