6 tip αν χρειαστεί να οδηγήσεις τη μηχανή στο χιόνι!

6 tip αν χρειαστεί να οδηγήσεις τη μηχανή στο χιόνι!

moto_xioni_02

Όταν χιονίζει αφήνεις τη μηχανή και πας με το λεωφορείο ή αν έχεις με το αυτοκίνητο, συνήθως έτσι γίνεται ακόμα και με τους all weather μηχανόβιους .

Τι συμβαίνει όμως αν ξαφνικά βρεθείς σε χιονιά, είτε στη πόλη, είτε σε ταξίδι;

1. Κόβεις ταχύτητα

Το πρώτο που κάνεις είναι να κόψεις ταχύτητα στο ελάχιστο γιατί ποτέ δεν γνωρίζεις που και αν θα υπάρχει πάγος.

2. Πας από το βρεγμένο

Διαλέγεις τα σημεία του δρόμου που το χιόνι είναι πατημένο από τις ρόδες των αυτοκινήτων ή εκεί τα σημεία του δρόμου όπου το χιόνι είναι λιωμένο.

3. Αν το έχει στρώσει παντού

Αν δεν υπάρχει πουθενά υγρό «αυλάκι» να ακολουθήσεις τότε προτίμησε να οδηγήσεις με πολύ χαμηλή ταχύτητα στο απάτητο χιόνι καθώς το βρεγμένο μπορεί να έχει πάγο.

4. Φτιάξε «αλυσίδα»

Αν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα με ένα χοντρό σχοινί μπορείς να φτιάξεις αυτοσχέδια «αλυσίδα» τυλίγοντας το καλά και με προσοχή στον πίσω τροχό της μηχανής.

5. Μαλακούς – βουτυρένιους χειρισμούς.

Κατά την οδήγηση πρόσεξε τους χειρισμούς σου. Οδήγα βουτυρένια τη μηχανή σου χωρίς απότομες αλλαγές και άρπαγμα γκαζιού.

6. Απέφυγε το βράδυ

Ότι και να γίνει προσπάθησε να μην οδηγήσεις τη μηχανή στη μέσα στη νύχτα σε χιονισμένο τοπίο. Ο λόγος είναι ο πάγος, αφού τη νύχτα πέφτει πολύ η θερμοκρασία και το λιωμένο χιόνι μετατρέπεται σε πάγο.

Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι δρόμοι είναι βατοί για μοτοσικλέτα καθώς καθαρίζονται από τα εκχιονιστικά. Από την άλλη στη πόλη είναι λίγο δύσκολο την ημέρα να παγώσει το οδόστρωμα λόγο της κυκλοφορίας. Αλλά όπως και να έχει αν βρεθείς σε χιονόπτωση με τη μηχανή, απαιτεί μεγάλη προσοχή.

img-20161229-wa0020

ΠΗΓΗ